Veerle’s Vindingen

Veerle vertelt hier wat ze meemaakt en hoe ze daarmee omgaat.
Dat levert handige tips op voor jou!

Veerle was tót haar avontuur altijd een beetje voorzichtig. Maar nu heeft ze gemerkt dat dingen durven en proberen haar ontzettend heeft geholpen!

Ze heeft een Groei Mindset. Dat betekent dat Veerle weet dat ze door te oefenen zichzelf kan veranderen. Door uitdagingen leert ze superveel nieuwe dingen!


Leren vliegen

Op de dag van de verhuizing kreeg ik van papa en mama een cadeau: een drone. “Het is een soort kleine helikopter, daar kun je mee vliegen,” zei papa.
Zoemmm zei de drone toen ik hem aanzette. Maar vliegen met de drone was best moeilijk. Hij stortte meteen neer! Daarna botste hij keihard tegen het tuinhek: BAM! Papa moest de drone zelfs een keer uit de tuin van de buren halen…
Ik wilde er al mee stoppen. “Laat papa zelf maar vliegen, het lukt me toch niet,” dacht ik. Maar papa vond dat ik het moest blijven proberen. Toen ik dat nog één keer deed, bleef de drone vliegen! Papa juichte en tilde me op. Ik kon het bijna niet geloven. Ik kon er zelf mee vliegen!

Toen wist ik dat ik gewoon moest blijven oefenen als iets eerst niet lukt. Steeds maar weer, ook al stort je nog zo vaak neer. Want ik weet nu dat ik het altijd kan leren. Ook al gaat het eerst fout of is het nog zo moeilijk. Het is alleen maar leuker als het na een tijdje wél lukt! Houd de lucht goed in de gaten, want misschien vliegt mijn drone voorbij als ik een keertje bij jou in de buurt aan het vliegen ben…

Veranderen

Is er bij jou weleens iets veranderd? Vast wel. Bij mij verandert er altijd wel iets. Eerst ging ik verhuizen, toen kwam ik op een andere school. Ik kreeg andere vriendjes en vriendinnetjes. Er kwamen zelfs dierenvriendjes bij!

Daar had ik toen helemaal geen zin in, al die andere dingen. Ik wilde niet per se iets nieuws. Daarom deed ik een beetje boos. Maar nu ik een tijdje in het nieuwe huis woon en het superleuk vind hier, snap ik dat ik helemaal niet boos hoefde te zijn.

Of nouja, boos. Eigenlijk vond ik het spannend. Ik kon niet weten hoe het zou zijn om in het nieuwe huis te wonen en op de nieuwe school te zitten. We zijn gewoon een héle mooie kamer gaan maken, zodat ik een fijn plekje heb. En ik heb een heleboel nieuwe vriendjes in de klas waar ik mee speel. De buurjongen, Robbie, heeft een trampoline en daar mag ik vaak met hem op springen. Hij is heel grappig en lief.

Weet je wat ik nu weet? Dat verandering erbij hoort. Elke dag gaan er wel dingen anders dan je dacht. Of gebeurt er ineens iets nieuws. En dat is helemaal niet eng of erg. Als dat gebeurt, maakt dat het juist leuk. Dat elke dag net iets anders gaat. Het is net zoals met verrassingen: eerst weet je niet wat het gaat zijn, maar daarna heb je juist nieuwe dingen meegemaakt en leuke verhalen te vertellen aan je vriendjes of je ouders.

Als het toch even spannend voelt, dan is dat het moment dat er iets aan het veranderen is. Omdat je het dan eventjes niet zeker weet. Daarna, als je het eenmaal gedaan hebt, weet je meer dan daarvoor. En dan ben jij zelf ook een beetje veranderd!

Door alle veranderingen ben ik ook veranderd. In een Veerle die meer weet en meer kan dan ik zelf dacht!

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: